Skisser till helgen

Den här veckan har vi haft det lite rörigt eftersom vi har haft visning av huset. Nu är budgivningen över och jag kan plocka fram alla min scrapbookinggrejor och stämplar igen. Bjarne har åkt till Uppsala på någon frimuraregrej, så jag har en hel helg med massor av pysseltid framför mig. På söndag ska vi gå på några visningar ute vid Gåshaga och Sticklinge, men jag kan låta pysselsakerna stå framme igen.

Under veckan så har jag samlat på mig några skisser och här är den inspirationen som jag ska använda mig av:

Skiss från
Scrapbookbutiken, och förutom skissen så är det ett krav att det finns band med. Man kan lämna in layouter, kort eller altrade saker.




Hobbyhuset har en korttävling;

Hur kortet ser ut är valfritt men detta SKA finnas med, varken mer eller mindre:
Du får använda cardstock, färger och pennor och text utöver nedanstående:

3 st mönstrade papper
2 st stämpelmotiv
3 blommor
3 brads
1 band
1 punchinella


Och om jag ska vara med i tävlingen så måste jag köpa punchinella, jag äger ingen i nuläget!

Grodans scrapgarden ordnar en tävling där temat är att göra sin egen tolkning av Heritage, Vintage, Shabby chic eller Freestyle inspirerade alster.

Svenskscrapbooking har en veckoutmaning där man får använda valfritt format men måste ha med:

7 knappar
3 olika band
2 mönstrade papper i samma färgskala
3 hjärtan eller stjärnor
10 prickar (hur du gör dom är upp till dig)


Nu är det dags att börja pyssla lite igen!

Liftat Jenny och grattis till min kusin.

Jag har liftat ett jättefint kort som Jenny har gjort och som ni hittar här.  Stämpeln är från Penny Blacks "Fresh new day" som innehåller en massa roliga figurer (och Jörgen är just en sådan) mönstrade papper från Anna Marie Designs.




Jag har gjort ett litet grattiskort till min kusin Markus också och blommorna har ni redan sett, och här är kortet i sin helhet. Breda turkosa sammetsband från Scrapbook inspirations och mönstrat papper från American Crafts.


Blommor med fastners

Jag har lekt lite med mina älskade fastners och gjort blommor av dem. Jag har använt åtta stycken till varje blomma, men det är även snyggt att använda sex stycken. Ju fler man använder dessto mer höjd.




Min syster Lotta ska gifta sig

Lotta har friat till sin Morgan och nästa år ska de gifta sig. Hon blir först ut av oss syskon att gifta sig; det ska bli både spännande och roligt! Skissen kommer från Scrapperiets bloggtävling.

Jag har använt spillpapper i rosa och grönt och fäst dem med eyelets från Making memories. Grönt band från Fancy pants, hjärta och alfabet (Eliza) från QK. Titeln blev lite blek så jag har markerat kanterna i mörkgrått. Blommorna är från Prima med knapp från Doodlebug. Rosa filtblommor och lite Stickles här och var (blev lite inspirerad av Rimna som hade Stickles på en knapp).     
  




Jag använde ganska många eyelets på den här lo:n och förutom att Bjarne blängde när hammaren gick för fullt så tog mina rosa eyelets från Making memories slut, och jag fick använda några andra som jag hade på lager. Jag vet inte riktigt vilken tillverkaren är, men upptäckte snart varför jag inte har använt dem på ett tag. De blir helt konstiga och inte alls lika snygga som MM:s.




Jag tog en liten närbild på blomman också som är en kombination av Primas "Carribean Collections" och de spetsliknande söta blommorna "Chatres Lace Pink".


Färgglatt kramkort

Skissen från Svenskscrapbookings veckoutmaning var riktigt rolig att göra, och det landade i ett färgglatt kramkort. Bjarne tyckte det var för mycket 70-tal över det, men själv är jag faktiskt riktigt nöjd.  Förutom skissen så var kravet att det skulle finnas filt, brads och Stickles på kortet. Jag har använt rosa filtblommor med grön Stickles, olika rosa toner i bradsen från DCWV, hjärtan och alfabet från QK, även de med lite Stickles. Det mönstrade pappret är en favorit från Creative Imaginations "Artwarehouse".        
           


Kortskissen # 24

Det blev ett runt grattiskort! Det är gjort med material som har legat lite för länge och som jag har haft svårt att hitta någon användning för. Färgerna är egentligen inte "mina". Mönstrat papper "thegoods Hot cocoa" från American crafts, och så gröna blommor från Prima. Jag gjorde även ett litet kortlås med tjockt sametsband från Fancy pants. Skissen som jag utgick i från finner ni i föregående inlägg eller här hos kortskissen.



Pysselhelg - med inspirationstips

Nu har jag avverkat min första arbetsvecka, och har en hel helg att ägna mig åt mitt pysslande. Bjarne åker iväg till Uppsala om en stund och jag ska bara träna lite balansboll innan jag sätter mig ner och påbörjar alla de projekt som jag har sparat under veckan. Jag har hittat några skisser som jag tänkte tolka:

Den första är från
kortskissen och ser ut så här:


skiss2_kortskissen.jpg


Den andra är från Svenskscrapbooking och den ska även innehålla filt, brads och stickles.




Jag ska försöka mig på att göra en Lo också efter den här skissen ifrån Scrapperiet:





Sjukstuga - feber och getingstick

De sista dagarna på semestern blev huset en riktig sjukstuga. Miranda har haft hög feber, ont i örat och tvingats äta Panodil sedan i tisdags. Hon har varit duktig och var stolt varje gång hon fick ner en av sina tabletter när febern skenade iväg. Det har dock märkts att hon inte har orkat leka så mycket och hon har somnat tidigt, men inte en enda gång har hon gnällt. 
   



I söndagseftermiddag kom Arvid hem storgråtandes och jag förstod först inte vad som hade hänt, han var otröstlig och inte ens glass ville han ha, men så kom Miranda hem och berättade att Arvid hade fått in en geting i munnen och blivit stungen.... och straxt därefter började svullnaden växa. Ooh stackars liten, men han var tapper och fick hjälpa mig med att göra milkshake. Att vara chef över mixerstaven fick honom att glömma smärtan en stund, men det gjorde ont i mosters hjärta att se hans svullna ansikte.







Så i måndags var det första dagen tillbaka till jobbet efter semestern. Vi har flyttat omkring en del uppe hos oss på plan 3 och både måndagen och tisdagen har gått åt till att packa upp flyttkartonger och komma i ordning. I augusti så sitter jag i växeln ett par timmar varje dag eftersom Annica har semester, så jag är ju inte riktigt tillbaka till vardagslunken ännu, men visst känns konstigt att semestern slut. De senaste två kvällarna har jag varit så trött att jag har somnat i soffan framför tv:n redan kl. sju på kvällen.

Skapandet får helt enkelt ligga på hyllan restan av arbetsveckan och istället sparar jag all pysseltid till helgen. Längtar redan nu.........

Kärleken är....

Det här är en lo som jag gjorde till en tävling hos Lilla handarbetsboden, det fanns massor av fina bidrag och dem kan ni se här. Här är mitt bidrag (med dold journaling).


Cosmic shimmer

Jag älskar mina cosmic shimmer-burkar och målar ofta med dem, men jag har varit lite dålig på att använda "dusch-flaskan" som medföljer. Men sent i går kväll innan jag skulle gå och lägga mig fick jag för mig att testa. Jag tog ett kryddmått med färg och tre matskedar med vatten och hällde i flaskan. Om man vill fylla hela flaskan så finns det pilar på flaskan som visar hur mycket färg respektive vatten man ska ha i, men eftersom jag var lite osäker på om jag skulle gilla metoden så tog jag bara lite. Jag sprayade ett vitt papper med ett embossat motiv i grönt och ååå så läckert det blev. Av någon fysisk anledning som jag ej känner till så fastnade det mest färg inom det stämplade området och blomman blev färglagd automatiskt!  Så innan jag går och lägger mig ikväll ska jag duscha några fler motiv (så hinner de torka till i morgon).

Tyvärr så är bilden lite dålig eftersom belysningen inte var den bästa och shimmer inte lämpar sig för fotografering med blixt.





Grattis till ett Hammarby-fan!

Jag har gjort ett beställningskort till en kille som älskar Hammarby. Text, fotbollskläder och fotbollar från QK, knappar från Hero Arts och det mönstrade gräspappret är från DCWV.



Två kort till Halloween

Det är lite tidigt, men jag blev så sugen på att göra Halloween-kort. Jag gjorde ett med spök-tema och ett med häx-tema. Bakgrundspapper är från Basic Grey.




Inspirerande personer

Jag har (så som jag tidigare har skrivit) stort behov av inspiration i mitt skapande och därför hittar jag ibland personer på oväntat håll som är mig behjälpliga. Melissa Kennedy som är DT för Kaiser är en sådan person. Besök gärna hennes blogg, det finns massor av bilder från den heta sommar CHA i Florida. Hennes blogg hittar du här.


Hur söt får man vara?

Förra veckan så gjorde jag en Lo om Arvid och använde då två pappper som jag har haft legandes väldigt länge utan att hitta något bra projekt att använda dem till. Det rutiga är från A2Z och heter Delightful och det andra är från Scenic Route Paper Co. och heter North shore cross step. Men så hittade jag ett foto på Arvid som min syster Lotta har skickat och det passade perfekt!



Fast, när jag hade laddat upp den och tittat på den så kändes det som om den inte var riktigt färdig. Så igår var det bara att ta fram problemlösarna; brads, eyelets och Primablommor.




Primablommor med perfect pearls, "gold pearl"




Och så här blev resultatet; och jag känner mig aningen mer nöjd.


Felicia har skapat!

Idag och ikväll har vi gäster här hemma. Det är Bjarnes mamma och Bjarnes syster med man och barn som har varit här. Vi har grillat och har haft det jätteskönt och så har Felicia (Bjarnes systerdotter) och jag gjort några kort. Det här är vad Felica har hunnit med idag.




Ett kort med dekorerad insida.





Kort med Sarah Kay-motiv.