Inspirerande blogg!

Via Scrapaddicted så hittade jag Lindzis blogg. Ta gärna en titt på vad hon har gjort med oktobers månadspaket; jag tycker det är hur snyggt som helst, och jag blir lika glad varje gång jag hittar en inspirerande blogg.

Fler Halloweenkort

I går gjorde jag ytterligare några Halloweenkort. Jag älskar den lilla söta stämpeln från Penny Black med den lilla häxan.






Färgutmaning!

Veckoutmaningen från Svenskscrapbooking.se bestod den här veckan i att skapa med vinrött, grannysmithgrönt och apelsinorange. Färgerna var perfekt för ett kort till en "Pippi Långstumps-tjej". Det äpplegröna finns i både det blommönstrade pappret och det randiga. Det vinröda finns i det randiga och i texten, det oranga finns i den prickiga blomman från Doodlebug, den glittriga knappen i mitten och det randiga i det mönstade pappret. För att liva upp kortet har jag använt stora och medelstora blingstenar i färgen Bubblegum från Doodlebug.


Jag vann med Carl!

Jag vann en tävling under Scrapfebern som Magdas anordnade i helgen! Här är min lo om utrikesministern.

Mitt tredje bidrag handlar om Carl Bildt och hur glad jag blev när han utsågs till utrikesminister 2006.

Ljusgrön cardstock, mönstrat papper från Making memories, ljusgröna band från Chatterbox och alfabetet är Washington från QK. Min journaling är gjort på vellum, och det blev faktiskt riktigt bra eftersom det inte tar bort allt av det mönstrade pappret.


Sista bidraget - glitter och glamour

Mitt bidrag är ett kort till glamour-tjejen på jobbet; Nettan. Det mönstade pappret är från Rob and bob studio, jag har använt massor av bling från Artwork, och fyra paljettblommor.



Sjunde bidraget; romantiskt shabby chic

Jag har gjort ett kort till min systerdotter Miranda i romantisk- och shabbystil.

Spets från Fancy pants, mönstrat papper från Basic Grey, serien Lilykate "Posey". Pärlor från Panduro, miniknappar från Hero Arts. QK-text Magnolia och blommor från Prima.


Sjätte bidraget - skiss

Mitt sjätte bidrag är gjort utifrån en skiss.  Jag har klippt lite i ett möstrat papper från Scrapworks som heter Leaf Check och som är skapat av Ethan Kate. Bommorna är från Prima, brad från Making memories och rubriken är Cosmopolitan från QK.

Fotot är taget på mormors 86-årsdag och jag hoppas att jag ser lika pigg och glad ut om jag blir lika gammal!



Femte bidraget - inspiration i hemmet!


Den här utmaningen gick ut på att inspireras av någonting som man har hemma. Jag har inspirerats av min lilla hjärtljushållare som vi brukar tända på kvällarna och som skänker mig ro.


Jag har använt ljusgrön bakgrund i samma färg som vår tapet, ljuslyktan har jag gjort av cookie hjärtan och en cirkel med QK-ljus. Texten Kramar är Magnolia från QK.





Fjärde bidraget!

I den här utmaningen skulla man förmedla en känsla av rörelse och jag har gjort det i form av brads. Lo:n handlar om Arvid som höll på att kasta en boll nere i lekparken en hel eftermiddag. Hans miner är så söta och varje gång han koncentrerar sig på kastandet så åker tungan ut!

Det mönstrade pappret är från My mind's eye i serien Kaleidoscope och heter "Brave". Jag har använt en QK i form av alfabet Rockstar och Merry, snurror från Sunshine och en stor filtblomma. Alla brads är från Making memories.


Tredje bidraget!

Mitt tredje bidrag handlar om Carl Bildt och hur glad jag blev när han utsågs till utrikesminister 2006.

Ljusgrön cardstock, mönstrat papper från Making memories, ljusgröna band från Chatterbox och alfabetet är Washington från QK. Min journaling är gjort på vellum, och det blev faktiskt riktigt bra eftersom det inte tar bort allt av det mönstrade pappret.


Mitt andra bidrag till scrapfebern

Mönstrade papper från Daisy D, blommor från Prima, alla brads är från Making memories, sockor från Bosscut, flaskor från QK. Molnen är gjorda på frihand och det tog jättelång tid innan jag fick till dem, jag har nog gjort 30 moln innan jag fick till några som kändes bra. Titeln är skrivet med clearpenna och embossat med clearpulver.


Första bidraget till helgens scrapfeber...

blev julkortsutmaningen; kortet är gjort i rött och guld. Det mönstrade pappret är från My mind's eye i serien "Front porch". Hjärtat är i trä från Panduro och jag har embossat det i guld. Alfabetet är Mademoiselle från QK.


Scrapfeber och ett stort tack!

Idag startar scrapfebern hos Magdas och jag har varit igång sedan lunch. Det finns massor av spännande utmaningar och maran håller på till söndag kl. 24. Jag har en semesterdag idag och det känns skönt att få vara helt ensam hemma med pysslandet. Tyvärr så verkar det som om jag kommer att bli liggandes i sängen snart. Senaste halvtimmen har jag haft synrubbningar och det brukar vara första kännetecknet på migrän. Jag har tagit min medicin nu så vi får väl se hur illa det blir den här gången.

Igår kväll fick jag svar från
Skaparlusten om mitt återsända paket och jag blev så glad för de lovade att skicka paketet till mig en gång till! Jag vill därför skicka ett stort tack till Ilona!


Här är ett beställningskort som jag har gjort! Pappret är handgjort och köpt hos Ljunggrens i Gamla stan, Alfabet är mademoiselle från QK och även blommor och blad kommer därifrån.





Bra och dåligt den här veckan

Jag har haft en bra arbetsvecka; vi har haft avdelningskonferens på Söderköpings brunn, och både konferensstället och alla beslut vi fattade har varit utmärkta. Söderköpings brunn kan jag verkligen rekommendera. Lokalerna är enastående vackra och samtidgt moderna och funktionella. Maten var helt fantatstisk jag har ätit mycket god fisk och fräscha tillbehör. Nu till det som är dåligt; Jag skulle hämta ut mitt paket från Skaparlusten idag, för att ha en riktig pysselhelg nu när Bjarne är i Söderhamn hela helgen.  Men tjejen i kassan berättade att de hade låtit Posten skickat tillbaka det! Jag blev helt chockad, jag fick paketavin i mitten av förförra vecka och jag var helt säker på att alla paket låg kvar en månad. Ledsen och besviken fick jag gå hem tomhänt, och måste maila till Skaparlusten och fråga om det kan skicka det en gång till! Nu när jag har läst igenom avin så står det faktiskt att det ska hämtas senast den 9/9 så jag har mig själv att skylla. Håll tummarna för att företaget går med på att skicka paket igen, för även om det kostar mig hundra kronor extra så vill jag så gärna ha det som jag har beställt! I helgen så får jag nöja mig med mina gamla saker och hoppas att jag får ihop lite av det som jag har hemma.

Här är några bilder från Söderköpings Brunn!





Fler Halloween-kort

Helgen har varit lugn, men korten har blivit både spökiga och läskiga. Det börjar närma sig både Halloween och fars dag; vilket märks på kortbeställningarna. Jag har gjort två beställningskort för födelsedagsbarn också, och de visar jag senare när jag har fått ok från beställaren.

Varning för hunden tycker jag är en sådan underbar text till den här söta lilla vovven. Kortet är gjort i varma höstiga färger. Det mönstrade pappret är från KI memories.






Det andra kortet är ett spökigt kort i svartvitt. Spöket har jag hittat på MSOC och målat med akrylfärg. Det mönstrade pappret är från DCWV, Happy Halloween är en stämpel som jag inte vet tillverkaren av, men den är embossad och målad med svart akvarell och kanterna har jag chalkad med svart.










Kortskissen # 27

Veckans kortskiss såg ut så här och är gjord av Lina.




Fler bidrag hittar ni hos kortskissen.se. Mitt bidrag är ett halloweenkort - Varning för hunden. Motivet är en söt stämpel från Penny Black. Det mönstrade pappret vet jag inte vem som har tillverkat, men eylets från Making memories.