Namnsdagskort i blått

Det här kortet har min kära sambo Bjarne bestämt layout till. Det blev faktiskt riktigt fint. Tycker om det chalkade, och tack vare instruktioner från Scrappiz.se så har jag lärt mig att både använda fluidchalk och "torrkrita" för att få snygg inramning.

namnsdagskort

Utmaning på Scrappiz.se

Jag såg en utmaning på scrappiz.se om att göra ett kort utan att använda stämplar. Jag deltog aldrig i utmaningen, men kunde inte låta bli att göra ett kort på temat. Jag har använt mönstrat papper, hjärtan i form av cardstock samt blå och brun bazzill. Avslutningsvis har jag knutit ett silver snöre runt kortet.



hugs and kisses

Enkelt kort med hjärtan

Detta är ett superenkelt kort som jag gjort med rosa bazzill och mönstrat papper. Jag har delat det mönstrade pappret, rivit det och klippt ut mönstret som jag limmat emellan. Stämpeln tycker jag jättemycket om och är köpt hos Skapa Hobby på Söder i Stockholm



mitt lilla hjärta

Hjälp!

Det här koret skulle jag behöva lite hjälp med. Jag har använt mina favoriter; stämpel från Penny Black (jag älskar deras nallar) och mönstrat papper från Forma hantverk, men jag behöver fylla ut kortet med något, frågan är bara med vad? Posta gärna en kommentar om du har något förslag.

blått med nalle

Kort till min syster

Min syster Lotta fyllde 27 år i förra veckan, och eftersom hon är säljledare hos Partylite så kändes det bra att få in lite ljus på kortet.

Lotta fyller
lotta insidan

Januaripaket från Pappersbiten

I januaripaketet ingick det prickiga papper i svart och vitt, och de har redan blivit en favorit. Jag har en vän som fyller år i februari och jag gjorde ett kort til henne igår. Det är nog det snyggaste kortet som jag har gjort hittills.

Framsidan;

ut


Insidan:

157524-35

Målat stämpelmotiv

Min kära mormor har namnsdag i februari, och eftersom hon inte använder dator så törs jag lägga ut det redan nu. Jag har stämplat Irisblommor som jag målat med akvarellpennor, men det krävs en hel del träning, det är inte helt enkelt, men urkul.

157524-33


Distress och guld

För första gången har jag lyckats med att embossa. Det första jag gjorde blev en katastrof. Ni kommer inte tro det men jag förstod inte att "överskottspulver" skulle skakas bort, så det jag värmde blev en enda stor glansig smet......
Jag har embossat min handskrivna text och konturerna kring blomman. Därefter fyllde jag blomman med distress och guldfärg. Det syns inte riktigt här men kombinationen blev ursnygg. Mitten av blomman gjorde jag med guldfärgad stickels.

distrss och guld


Chalkad

Nu har jag hållt på med mitt kortmakeri i över en månad och jag börjar lära mig en del. Jag tycker väldigt mycket om chalkade kanter och nu har jag förstått hur man gör för att få det snyggt. Mitt första kort chalkade jag med stämpelfärg och nu, så här i efterhand så tycker jag att kanterna blir alldeles för hårt.
Så här ser det ut:

chalkad hård


Nu har jag köpt "torrkrita" och oh, vilken skillnad. Nedanstående namnsdagskort var det första som jag testade kritan på. Det kanske blev lite överdrivet, men när jag började så kunde jag inte sluta. Tyvärr så blev applikatorn som följde med lite sliten av det hårda bazzillpappret. Är det någon som vet vart man kan köpa nya? Kanske kan man köpa sminkapplikatorer på H&M?

157524-30


Här är det snyggaste som jag har chalkat. Jag tycker om avrundningen som blev på det randiga pappret och så tycker jag att det är underbart att jag kan skriva ut på vitt fotopapper och med kritan få det att se lite lagom gammalt ut. Bakgrunden till både texten och blommorna är chalkade.

mildare chalkad


Alla hjärtans dag

Jag har gjort ett superenkelt alla hjärtans dag kort med hjälp av röd Bazzill, svart papper från Cherry Arte och min Dymo. Jag älskar kortet, men min sambo är inte så förtjust i dymotexten (får anstränga mig lite extra när jag gör hans kort) *smile*

157524-28


En grön helg

I helgen har jag gjort kort med grönt tema. Jag älskar det verkligen, det passar både kille och tjej och är en underbar rogivande färg. Här kommer några bilder på en del av korten.

Det första kortet kan användas som alla hjärtans dag kort. Det är ljusgrönt med rosa glitterlim.

157524-27

Det andra kortet har också en kramtext men med fjärilar.

157524-25

Nedan följer två grattiskort som jag gjorde. Jag älskar min stora grattis-stämpel från Forma hantverk. Den är så underbar. Dessutom är Forma hantverk ett fantastiskt företag att handla ifrån eftersom de har rekordsnabb leverans.

157524-26

Även fjärilen och kramstämpeln kommer från Forma hantverk.

157524-24

Tack kort i rosa/lila

Jag har gjort ett tack kort till Felicia (min sambos syster dotter) som gav mig ett fint handgjort armband i julklapp. Hon är en riktigi "tjej-tjej" så rosa och lila passade alldeles utmärkt.

157524-22

Insidan gjorde jag jätteenkel med utstansade blommor och text fom fästs med brads.

157524-21

Grattiskort

Jag har gjort ett väldigt enkelt grattiskort med hjälp av prickigt papper från Urban Lily ett australiensiskt företag och blå bazzil. Stämpelmotivet kommer från Reprint.

grattiskort