Tuff vecka med en otrevlig lördag

Det har varit en tuff vecka med mycket att göra och torsdag till fredag var jag i Sollentuna på Europadagarna. I går kväll när jag kom hem så somnade jag före klockan sju, så idag hade jag massor att göra..... men tyvärr; på förmiddagen började jag få synrubbningar och vid lunch så var det bara att gå och lägga sig; migrän, igen! Jag tror att det här är sjunde gången de två senaste månaderna som jag har migrän, och jag vet inte varför det kommer tillbaka så ofta just nu. Värken är så obeskrivligt hemsk, minsta rörelse eller ansträngning gör att det värker och dunkar så att jag blir illamående. Ljus och ljud gör inte det hela bättre heller, och för en stund sedan började det ringa på ytterdörren, inte en gång utan 5 gånger. Med blixtar i huvudet så tvingades jag gå upp och öppna (Bjarne är iväg på någon fotbollsmatch) och utanför står två oskyldiga tjejer som frågar efter pant...... de hade ju ingen aning om hur illa jag mådde och jag försökte bita ihop medans jag gick och hämtade en påse med burkar..... 

En hel dag är åt pipsvängen för även om det värsta börjar släppa nu så tar det nästan ett dygn innan man blir människa igen. Så i morgon söndag kommer det att bli ännu stressigare; vi ska iväg och titta på lägenheter, jag måste tvätta, dammsuga, posta tradera-auktioner, posta swappen som jag skulle ha skickat i onsdags, köpa present åt Bjarne som fyller år på måndag, göra kort som beställdes i veckan och så slutligen ringa mamma, mormor och farmor som jag inte har hört av mig till på hela veckan.

Kom i form med Skapa Hobby blev ingen succé för mig den här veckan, jag var där i måndags och fick ett underbart fint paket med massor av fina julkortssaker (jag ska försöka hinna fota det i morgon så att ni får se) och så köpte jag lite till paket-swappen som jag ska skicka i morgon. I onsdags försvann hela förmiddagen eftersom jag var tvungen att tala med min läkare om en dubbelbokning som hade skett med mina undersökningar efter cancern. Det är bestämt att jag ska göra en DT och lungröntgen den 11 november och det känns skönt att slippa koloskopin för den här gången. Torsdag och fredag var jag som sagt i Sollentuna så det blev bara en promenad den här veckan och ingen stämpel till mig.

Nåja, nya tag i morgon och sedan är det en ny vecka. Förhoppningsvis så hinner jag göra några kort i morgon och här kommer att julkort som jag gjorde förra helgen med papper från Doodlebug och motiv från Penny Black!


Kom i form med Skapa Hobby

Imorgon ska jag gå upp till Skapa Hobby på lunchen och när jag satt och planerade veckans jobb och morgondagen så fick jag en briljant idé. Jag behöver ju klämma in lite motion varje dag, samtidigt så är det så att när jag kommer hem från jobbet på kvällen så lockar scrapbookandet allt för mycket och det är sällan jag kommer ut på någon promenad på vardagarna. MEN, jag kan ju ge mig själv en liten morot och kombinera nytta med nöje, min plan är som följer; Tre gånger i veckan så ska jag på lunchen ta en promenad till Skapa Hobby och jag får handla för 20-30 kronor varje gång, om jag lyckats komma iväg den tredje gången samma vecka så får jag handla en valfri stämpel! Det gynnar de underbara tjejerna på Skapa, min hälsa och jag kommer alltid att ha de där nödvändiga sakerna hemma som ofta tar slut; typ cardstock, brads i säsongsfärg eller limpennor.

Planen är att börja i morgon och det är ju vecka 42 då, det innebär att jag har tio veckors motion framför mig. Det är ca 2 km från jobbet till Skapa och varje vecka går jag då 1,2 mil och på tio veckor blir det 12 mil! Oh! Jag måste nog köpa skönare skor som jag kan ha på lunchen och inte trippa runt i högklackat!

Kom i form med Skapa Hobby helt enkelt!

Mina två sista bidrag den Inkys CC

Här är de två sista bidragen för den här gången. Det första är gjort efter en skiss:





Det sista kortet är gjort efter en teknikutmaning där man skulle använda ett visst antal stämpar, band och en egengjord dekoration.


Fler bidrag till Inkywings crop

Det här första bidraget skulle göras med:
1: Chalkat kanter (alla behövs inte - men det skall synas tydligt att du gjort det någonstans!)
2: Rivit kanter ( alla behövs inte - men det skall synas tydligt att du gjort det någon stans!)
3: Stämplat eget bakgrundspapper. (mönsterpapper är tillåtet men skall inte vara i fokus)
4: Stämplat på någon eller några av dina dekorationer
5: Satt fast något med häftklamrar (häftapparat - valfri sort)

Jag har fått med chalkade och rivna kanter, och mitt bakgrundspapper är vitt mulberrypapper som jag har stämplat röda swirls på, och på det röda hjärtat stämplade jag en liten grön swirl. På tagen har jag stämplat och embossat med glitter det står "Merriest christmas to YOU! på den men det blänker på bilden och syns lite dåligt. Bandet är fastsatt med häftklammer. De prickiga bakgrundspapprena kommer från Doodlebug. Motiv från Penny Black.





Mitt nästa bidrag är en lift som skulle göras på en av
Chruss kort. Titta gärna in i hennes blogg, där finns massor att inspireras av.



Det är mycket nu.....

Även Svenskscrapbooking har CC den här helgen med massor av roliga utmaningar. Det ordnar även ett bingospel, vilket är jätteroligt, men istället för att skapa så sitter jag och kollar bingotråden hela tiden.... *smile*.  Jag ska göra färdigt de utmaningar som jag började på på Inkywings innan jag går över till den andra cropen, och här är mitt andra bidrag: ett kort till fars dag. Det gröna mönstade pappret är baksidan till det randiga blå/gröna och kommer från Daisy Buckets serie All Wound Up och heter " Jacob's cords". På kortet har jag även använt swirls från QK, blombrads från Making memories i serien Wc Brite. Sidenbandet tillhör en serie som jag har fått av min syster Lotta och så har jag satt dit lite grön Stickles också. Alfabetet är QK rockstar.


Julkort med Penny Black

Inkywings håller i en helgcrop som håller på till och med den 12 oktober, och det finns massor av roliga utmaningar för både lo:s och kortmakeri. Jag har tillverkat ett kort till den första utmaningen som bestod i att använda ett begränsat antal saker.

Max 2 olika sorters papper
Max 2 olika stämplar
Max 2 olika dekorationer  (2 blommor = 2, 1 blomma och en bling = 2 osv. )
Max 2 olika sorters band
Det är allt. Inget mer än det ovan får finnas på kortet. .

Stämplarna som jag har använt är från Penny Black!


Kortmakardagen!

Igår så var det världskortmakardagen, och Skapa Hobby ordnade en tävling med en underbar skiss. Som tur var (för mig) så var det lotten som avgjorde och jag hade turen att bli dragen! Det finns massor fina bidrag och skissen är väl värd att skriva ut och spara för framtiden! Alla bidragen finner ni här!

Mitt bidrag är ett Halloween-kort. Det mönstrade pappret är från Crate Papers serie Carnival collection och heter Candy Apple. Jag har använt cookie cutter-hjärtan, gångjärn och spindelnät från QK. Knappbradsen är från Making memories och silvertråden köpte jag hos Skapa hobby till julkorten förra året. Texten är handskriven.