Alla hjärtans dag

Nu är det bara två veckor kvar till alla hjärtans dag, och först nu har jag börjat med alla hjärtans dag-korten. Det här kortet är med ett favortimotiv; Penny Blacks kossa. Papper från Ki Memories, hjärtan från Qk och brads från Inkido.

image144

Påskkort i lila

Jag har länge gått och klurat på att göra en kort med en bukett av Qk-blommor och band. I morse fick jag inspiration och har klippt och klistrat. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, det känns lite tomt. Kanske ska jag göra ett med bakgrundspapper och lägga till några löv också.

image143


Grattis Lotta!

Igår fyllde min syster Lotta år. Ett stort grattis på födelsedagen. Hoppas att du hade en underbar födelsedag.

image142

Missa inte....

Linas kortskisser
 där finns det så oerhört många fina skisser. Jag "upptäckte" Lina genom de skissutmaningar som hon gjorde på Scrappiz. Min absoluta favorit är nr 8 som jag har använt till massor av kort bland annat nedanstående.


image140


Vi får se om jag hänger med, men min målsättning är att försöka hinna med så många som möjligt av skisserna under 2008. Nr 1 har jag gjort flera gånger men har fortfarande inte blivit riktigt nöjd med någon av dem. Ni kan ju försöka hitta dem i min blogg. Så fort jag har gjort ett kort av skiss nr 1 som jag är nöjd med så ska jag fortsätta till skiss nummer två, som ser ut så här:

image141

Vårens färger

Jag har en benägenhet att fastna i färger när jag skapar. Inför helgen och den kommande månaden har jag plockat fram några cardstock i färgerna lila, grönt, gult och orange som jag ska försöka använda mig av. Lila och grönt har jag använt mig av tidigare, men gult och orange är sällan som jag skapar någonting av med undantag av påskkort. Det blir spännande att arbeta med lite annorlunda färger och förhoppningsvis bredda mig lite. Jag vill också passa på att tipsa om Pappersbiten där jag handlar nästan all min cardstock.

image139



Carolina 18 år

Idag fyller min lillasyster Carolina 18 år. Ett stort grattis på födelsedagen. Kramar från Fia och Bjarne.

image138


Mitt bidrag till Papp & Scrap's skisstävling

Mitt tävlingsbidrag är årets första påskkort för min del. Jag har använt enkla enfärgade papper med undantag av cirklarna som är gjorda av ett mönstrat papper från Daisyd's. Stämpelmotiv från Penny Black och Qk text gjort i Khaki och Emily. Jag älskar brads och eyelets från Making memories och kunde inte låta bli att sätta dit några eyelets som dekoration. Band från Fancy pants.


image137

Söta stämplar från Berta Stamps

Jag har hittat en ny favorit Berta Stamps. De gör väldigt söta stämplar som är både livfulla och användbara. Här kommer några av de som jag omedelbart fastnade för:

image130
image132image133image131
image134image135
image136

Grattis Adam

Idag fyller min systerson Adam år. Jag har gjort ett enkelt kort med papper från Junkitz och använt mitt älskade QK-alfabet Merry. På insidan satte jag lite färg med en grön QK-tag och så använde jag två fastners för att sätta en liten peng till honom (pengarna syns dock inte på bilden).

image128

image129

Tre födelsedagskort med papper från Artic Frog

Jag har upptäckt att jag har ganska få "manliga" papper. Mörkblått, grönt, vitt och inte blommigt och romantiskt är inte alltid det första jag köper. Jag har dock hittat några papper från Artic Frog som har legat här hemma ett bra tag och jag har gjort tre "manliga" födelsedagskort av dem.

Nedan ett superenkelt kort med stämplat grattismotiv.

image125


Grattiskort med dekorationer i form av stora eyelets från Making memories och dagsländor från QK. Tyvärr har jag inte riktigt lyckats får eyeletsen raka..... jag vet faktiskt inte vad som gick snett eftersom jag mätte så noga.

image126


Bokstäver från QK Merry, färgerna i pappret har jag förstärkt med Stickles i matchande färger.

image127

LO:s 2007 och 2008

Under mitt första scrapp-år gjorde jag endast en LO och den var till Torsten. I år har jag som mål att göra 20 stycken layouter och jag har till och med lagt till en Ticker för att räkna dem på scrappiz.
Här är min första LO:image120






























Här är min andra LO någonsin och den första för i år. En av mina favoritblommor: sommarmalvan, jag brukar sätta både rosa och vita och eftersom de är ettåriga så sår jag dem varje år.

image121