Inspiration från "Skissen med Helene"

När jag senast handlade hos Weralena så fick jag tidningen Scrapbooking m.m. på köpet. Jag har aldrig köpt tidningen själv så det blev en glad överraskning och jag kommer att köpa tidningen i framtiden. Kanske ska man till och med önska sig en prenumeration i födelsedagspresent? I tidningen finns ett inslag som heter "Skissen med Helene" och med inspiration av skissen för sep/okt gjorde jag nedanstående LO om Miranda när hon sitter på stranden en tidig vårdag och tömmer sand ur skorna.

image214

Städdag och stort behov av bättre förvaring

Just nu håller jag på att städa pysselbordet och redan när jag börjar så inser jag att jag har väldigt många saker, men inte så bra förvaring. Mina tre cookie cutter alfabet förvarar jag i CD-böcker, visserligen i bokstavsordning, men de är krångliga att ta ut och överblicken är inte den bästa. Jag skulle behöva tre stycken Magnetic Storage Book hittade dem i en svensk butik också. De får bli investeringar till hösten.  Dessutom måste jag satsa på en förvaring för alla mina EZ-monterade stämplar. Just nu ligger de i en stor kartong, och det är antagligen inte så bra för stämplarna och framförallt gör det svårt att hitta den man ska ha. Hos Poppes stämplar hittade jag denna förvaring. Verkar ju jättesmart och åker också upp på önskelistan.  Tabbed Lightweight Stamp Storage Panels.


image213

KI memories nya serie Love Elsie

Just nu känner jag mig lite sugen på nya papper, nya band och lite våriga färger. Eftersom min Scrapbudget inte tillåter några större inköp så har jag "fönstershoppat" och jag hittade KI Memories nya serie Love Elsie hos Pappersbiten.

Här är några söta och vackra papper från serien.

image208


image207

image209



Det finns även vackra band, både vanlig bredd och de som är något bredare.

image210

image211

Bokstavsstickers finns också

image212


Kaos i pysselhörnan

Det har varit så fint väder ett par dagar men jag har andå gjort en del kort, resultatet är en massa saker framme på pysselbordet men inget städande. När jag pysslar och är inne i min kreativa process så plockar jag fram en massa men tar aldrig bort någonting.... resultatet syns på bilderna nedan. "Som tur är" ska vädret bli sämre i veckan och jag får använda kvällarna åt att städa min hörna. Eftersom den ligger i ena ändan av vardagsrummet så ser jag ju det varje dag och det finns ingen dörr att stänga.

image204

image205

image206

Grattis Betty

Ett kort i ljusablå och beiga färger. Papper från Bazzill och Autumn leaves, Qk trollslända i bazzill bling chalkad med gult och prickar med Stickles. Prima blommor och knappar från Hero arts.

image203

Ytterligare ett bidrag till Annas cybercrop

Det här är en LO som man skulle göra utan mönstrade papper. Storleken skulle vara 6" x 12" vilket är ett ovanligt format för mig att scrappa och så här blev resultatet.

image202

Konfirmationskort

Det här kortet har jag gjort till helgens cypercrop. Tyvärr så kan jag just nu inte ladda upp bilder i Annas galleri så jag får börja med att visa det här.

image201

Papper från Bazzill, Basic Grey och American traditional design's. Brads från Making memories. Korset är urklippt från American traditional design's papper. Silvertråd och silverpearl har jag jag också använt.

Mitt bidrag till Cybercropkit Stämplar

Ett kort till mors dag. Jag har använt det gröna som bakgrunt och stämplat med bårder. Till motivet har jag använt småblommor och Happy mothers day från kitet. Till knapparna har jag använt matchande band från Chatterbox och silvertråd.

image199

Mitt bidrag till Cybercropkit Scrapbooking

Utmaningen var att LO´n skulle innehålla brads, chipboard, knappar, filt och minst två papper från kittet. Annat material fick användas men material från kittet skulle ha "övertag". Utöver det som fanns i kitet så har jag använt Qk alfabet Abigail och Khaki, en rhinestone från K&Company samt tråd "Lavendel" från Making memories.

image198