Kort Mors dag

Ett kort till mors dag med stämpelmotiv från Penny Black.

image197

Mitt bidrag till Scrapbookbutiken.se lift

Här kommer mitt bidrag till liften. Om ni vill vara med och tävla så finns informationen här ni måste ladda upp ert bidrag senast den 18 maj!

image196


Cardstock Bazzill, 3 olika mönstrade papper från Crative Imaginations ur seriren "art warehouse". Swirls och Qk Eliza i Bazzill Bling. Brads från Making memories (färg) och reprint runt fotografiet.

Cirklarna också i det mönstrade pappret ovan, handskriven text med Gelly roll från Sakura.

De gröna blommorna har jag satt Stickles "lime" på. Ramen är förstärkt med sidenband i grönt och rosa.


LO Arvid så söt och så allvarlig

Stundvis är Arvid väldigt allvarlig och här är en bild tagen när vi är ute hos grisarna på Elfviks gård och vi diskuterar grisarnas matvanor.

Papper från Bazzill och Fontworks, eyelets i kopparfärg från making memories.

image195

Grattis farmor!

Ett litet grattiskort till farmor som är gjort med Qk vas med blommor och Qk-fjäril.

image194

Kort till två små nyfödda killar

Det har fötts killar bland släkt och vänner den senaste veckan och här kommer två kort som jag har gjort i helgen.

image192

Mönstrat papper från Ki memories, skallra från Bosscut, Qk alfabet Rockstar.


image193

Papper från Fancy pants och Bazzill, skallra och socka från Bosscut, blommor från Prima. Brads i form av hjärta och knappar från Making memories.

Fina stämplar från Inkido

Idag kikade jag in hos Magdas, och hittade några fina stämplar från Inkido. De får sättas upp på önskelistan till nästa födelsedag.

Den blomstertid.

image189


Det vackraste

image190


För att du finns

image191




Filtdekorationer....

har jag inte vågat prova hittills, men ikväll upptäckte jag att Pappersbiten har 25% rabatt på filtdekorationer från Queen&co, och de är dessutom själklistrande. Ett problem som jag har annars när jag ska fästa tyg eller filt-dekorationer är att limmet går igenom och antingen färgar av sig eller inte fäster alls. Rabatten hos Pappersbiten gäller visst hela april månad så jag har lite tid på mig att välja, men de som jag nu fastnade för är;
 
Hjärtan i rosa,         floral green                       och       scroll white

image186image187image188

Lo- min farmor

Det här är den tredje LOn som jag har gjort under mitt liv och den är till framsidan på min farmors album. Jag försökte hitta ett mönstrat papper som matchade men det blev hela tiden för mycket. Därför valde jag ett korsord (som hon älskar). Resultatet blev ger ett enkelt och ljust intryck, precis som farm0r själv.

image185

Bind-it-all BIA

Det här är maskinen som alla scrappare pratar om just nu.

image184


Mer om maskinen och instruktioner hittar du
här.

Pappersbitens galleri

Det finns ett jättefint galleri hos Pappersbiten, både LO:s och massor fina kort finns där. Missa inte det!  Här har jag "lånat" en LO som Sanna har gjort om sig själv och som jag tycker är oerhört inspirerande . Mer av hennes material och beskrivning av vad hon har gjort finner ni här.

image183

Scrappa mer

Det senaste året har jag gjort över 100 kort, men bara två stycken LO:s. Så nu när jag har legat snuvig och febrig i ett par dagar har jag bestämt mig för att satsa mer på scrappandet. Och för att komma igång har jag bestämt mig för att göra ett familjealbum till min farmor. Jag har surfat runt lite för att hitta inspiration. Webmosterhelene har jättefina skisser, men tyvärr kan jag inte skriva ut dem (utskrifterna bir blanka) och eftersom det känns för krångligt att ha dator vid pysselbordet så letade jag vidare och hittade Swe scrapbook och jag ska använda skisserna därifrån.

Här är den första skissen som jag ska använda (v, 14).

image182

Grattis Christer!

Idag fyller min underbara extrapappa år. Ett stort grattis på födelsedagsen från mig och Bjarne!

image181

Grattis Gunnel!

Idag har vår arbetskamrat Gunnel fyllt år och vi har skramlat till ett par foppatofflor till henne, inte för att hon tycker om dem, utan snarare tvärtom. Under våra konferensdagar i Göteborg hade jag och Yvonne på oss våra, och Gunnel mådde nästan illa av dem. Man behöver skobyte när man jobbar på Gothia-mässan, alla som har varit där vet att avstånden är ofantliga. Eftersom jag arbetade i informationsdisken så kunde jag ha mina där bakom (ingen ser ju vad man har på fötterna). En akut utryckning med en wellpappsrulle gjorde dock att både jag och Gunnel sprang genom hela mässhallen och alla seminarierum och det var först när jag kom tillbaka som jag insåg att jag visat mig i mina mindre söta tofflor för ca 2000 människor........ Gunnel har nu ett par egna och när vi är i göteborg nästa gång har hon lovat att ha dem, i ett mörkt rum, sent någon kväll!

Grattis Gunnel!

image180

Sassafras Winter CHA 2008

Jag har hört så mycket om Sassafras nya kollektion och på youtube hittade jag en liten filmsnutt från deras monter på CHA-mässan. Papprena med bårder är sååå fina.




Kortskissen.se # 3

Här kommer min tolkning av skiss nr. # från Kortskissen.se. Den här gången blev min tolking lite friare (åtminstonde vad gäller färgerna *ler*).

image178


image179


Kortskissen.se # 2

Här kommer det andra kortet som jag har gjort utifrån kortskissen.se. Skissen finns nedan, men ni hittar den även här.

image176


image177

Skiss # 1 från Kortskissen

Det här kortet är gjort utifrån Linas första skiss på hennes nya skiss-sida, Jag har följt skissen ganska noga, dels för att jag tyckte om designen men även för att den färgade skissen inspirerade mig, i vanliga fall är ju skisserna i svart-vitt.

Här är mitt kort, och nedan finns bild på skissen.

image174



image175

Fantastiska nyheter

Lina har skapat en ny skissblogg, och den finns här! Jag har ju använt hennes tidigare skisser tidigare och de finns bland länkarna nedan. På den nya kortskiss-sidan är förslagen i färg vilket ger ytterligare en dimension när man gör kort och dessutom gör Linas vänner helt fantastiska inspriationskort till varje skiss! Vad ni än gör så missa inte denna sida, det kommer en ny skiss varje vecka.

Jag blev så oerhört inspirerad så trots feber och bedövande trötthet lyckades jag skapa kort utifrån de tre första skisserna. De andra två får jag spara till helgen.

TACK LINA!

Grattis Monkan

Idag fyller vår arbetskamrat och vårt egna april-skämt, Monika år. Ett stort grattis från oss alla på kontoret. Papper från Imagination projects.

image173

Grattis kossa på cykel

Här är ett grönt grattiskort med den cyklande Penny-Black kossan. Papper från Basic Grey och Bazzill, eyelets från Making memories. Motivet är stämplat på ett färgat papper och tack vare akrylfärgerna från Making memories så täcks även de vita yterna. Stämpla på färgat papper kommer jag att göra fler gånger.

image171