Ytterligare nyheter från CHA summer

Ki Memories har tagit fram genomskinlig cardstock De kommer i första utgåvan att finnas i 27 olika mönster. Längtar redan!



Quickutz revolution love machine

Under Cha-mässan har det visats massor av nyheter, både på youtube och på företagens sidor. Jag hittade just en Qickutz nya "jättemaskin". Enligt uppgift så kommer den att finnas ute i handeln under oktober och den finns redan nu på min önskelista.
 


Mer inspiration

Så här under sommartiden så är det inte så många tävlingar och utmaningar igång, och för mig som ibland behöver en morot för att vara effektiv och producerande så avtar farten. Skissinspiration fungerar bra för mig och sedan tidigare så använder jag gärna kortskissen.se och nu har jag hittat ytterligare en svensk skissblogg: Scrapinspiration heter den och det finns massor av underbara skisser. Jag tänkte börja med den som ligger ute just nu och som ska vara inskickad senast den 7 augusti. Tjejerna bakom Scrapinspiration är Morfen, sanna liljan och ÅsaF klicka på respektive namn för att se deras bloggar och få ytterligare inspiration!



Förvaring av brads

Jag älskar brads, och framförallt Making memories brads. De finns i en rad olika färgserier och därför är de lätta att använda och hitta rätt ton. Serierna "Pastel" och "Springtime" använder jag mest, men jag älskar "Sherbets" lekfullhet och bastonerna i "Childhood". Mitt bekymmer har varit förvaringen av alla olika förpackningar, men nu har jag kommit på en lösning. De vanliga förpackningarna av Making memories brads har jag i en trälåda som jag ursprungligen köpte med Prima tissue flowers och "value" paketen från MM förvarar jag numer i särskilda sorteringslådor från MM.  Tidigare funderade jag på att köpa lite enklare lådor (typ fiskeddragslådor) men fördelen med MM-lådorna är att du kan skaka dem uppochner hur mycket som helst utan att bradsen byter plats och dessutom är låsen till lådorna inga knäpplås så du kan säkra och öppna låda utan att bradsen skakas omkring. Så här ser mina förvaringar ut;

Primalådan; det rymmer tre förpackningar i varje fack.




Making Memories-sorteringslåda som jag köpte hos Pysseltagen.


Lo Arvid - tycker om att kasta stenar.....

..vilket inte alltid är en sån bra idé, men om man åker ut till ett stenröse vid vattnet och det inte finns några andra i närheten så kändes det som om det var ok att han fick "kasta av sig". Lo:n är gjord för att passa den om hans syster Miranda som finns här.




Ber om ursäkt för den sneda fotograferingen.

Mitt paket från Pysseltagen

I torsdags kom "hämtningsavin" och i fredags efter jobbet så var jag och hämtade det! Tusen tack Inger för snabb leverans och de fina gåvorna; paljetter och bling är favoritdekorationer.


Mina bling-papper kom i ett jättefint plastfodral som jag kan använda för mina daisy-papper. Blingpapper kan man aldrig ha för mycket av och jag tycker de flesta Qk-diesen gör sig bättre i bling.



Daisy-paketet var helt underbart med matchande Bazzill-färger.




Och så köpte jag några småsaker också såsom vit scrollfilt, en ny svart "Cateye", en flaska röd pearls (till alla de julkorten som jag snart måste börja göra,) vita knappar och så fler blingstenar.
Visitkortet som jag fick är faktiskt en magnet, vilken underbar idé. Nu har jag pysseltagen på kylskåpet!

Nyrenoverad!


Efter en del fadäser så är nu bloggen nyrenoverad.  Jag har försökt göra den lättläst genom att använda arial i löptexten, men jag kunde inte låta bli att göra menyn lite "sirlig". Jag har begränsat antalet inlägg på startsidan för att det inte ska ta så lång tid att ladda upp bloggen, och för att begränsa uppladdningstiden ytterligare så kommer jag ibland att använda mig av miniatyrbilder, men de är klickbara så den som vill se "hela bilden" behöver bara klicka på den.

Det kan ju mycket väl tänka sig att det har smugit sig in ett och ett annat fel i bloggen som man upptäcker först när man surfar runt (jag är en amatör på html-koder) hör gärna av er om ni ser någonting konstigt eller om ni har förslag på ytterligare förbättringar.

Jag tänker försöka utöka mitt länk-galleri till andra bloggar så om du skriver en kommentar i den här artikeln så lägger jag till din blogg (om du inte uttryckligen inte vill det).

Kram Fia

Pysseltagen - en ny webshop med fantastiska priser.

Av en slump (via svenskcrapbooking.se) så hittade jag en ny butik: Pysseltagen. Webshopen är snygg, snabb och lättöverskådlig och så blev jag väldigt imponerad av priserna. Jag köpte massor av cellofanpåsar i strl 16x16 cm, och de kostade bara 1 kr styck!  Jag passade även på att köpa två stycken av Making memories "sortables" för bara 45 kr styck!




En kul sak i butiken är att de har färdiga papperspaket i lite olika utföranden. Den här gången köpte jag paketet  Daisy D, men nästa gång ska jag nog köpa ett grönt paket eftersom jag älskar att scrappa i grönt.  Precis som alla seriösa webshopar så har Pysseltagen en egen blogg. Eftersom butiken är ganska ny så är även bloggen det men jag tror det här kommer bli en populär shop och även bloggen blir nog livligare inom kort när fler hittar dit. "Pysseltagens Inger" tar gärna emot tips och idéer.

Ett extra plus för snabba svar min betalningsbekräftelse kom i lördags tio timmar efter att jag har lagt ordern.

Happy shopping!

Grattis Arvid

Ett litet grattiskort till min traktorsälskande systerson Arvid.




Kortet är gjort med inspiration av
kortskissens.se skiss nr. 11



Grattis Morgan!

Jag har gjort ett grattiskort i efterskott till min svåger Morgan. Han är en av de händigaste killarna vi har i familjen och han har både målat om hemma i Ankarsrum och här hos oss. Så en målarpyts och en färgroller passar honom perfekt.



Den här är gjord efter
kortskissen.se # 9 som ni ser här nedan.


Min nya favorit från Penny Black

Stämpeln "Cinnamon" som jag köpte på Skapa Hobby är en ny favorit. Jag har gjort tre beställningskort med den, och redan nu börjat längta efter de andra stämplarna i serien.

Kortet är gjort utifrån skiss nr. 8  från kortskissen.se
Papper från Daisy Bucket. några blingstenar. Text QK Khaki och handskrivet.



Skissinspiration från Kortskissen.se nr 10. Det här kortet är gjort med de älskade pappren från Forma Hantverk, jag tycker så mycket om dem och kanske ska jag beställa fler så att jag inte behöver snåla så...... Alfabeet är QK Khaki och Sunshine. Bling från K&Company.



Det här är beställningskortet som jag ursprungligen köpte stämpln till. Alfabet Qk Uptown girl.


Lo Carolina

En Lo om min näst yngsta syster Carolina som jag gjort utifrån en skiss av Webmosterhelene som jag fann i maj/juni nummer av Scrapbooking m.m. Det gröna mönstrade pappret är från A2Z Dulce Vintage. Jag har använt knappar från Doodlebug, Qk i form av hjärta, fastners, photocorners och lace, Blommor från Prima, och knappbrads från Making memories. Alfabetet är QK cookie cutter Cosmopolitan.


Två nya kort

Idag fyller Kerstin på jobbet år, och vi uppmärksammade henne med ett litet kort. Papper från Junkitz, blommor från Prima och QK text Rockstar.






Ett bebiskort till Antegone. Papper från MMe, blommor från Doodlebug och bebisskor från Bosskut.


Lo om Matilda min yngsta syster.

Jag har gjort en lo efter skissen som jag fick fram i utmaningsverkstad och som ni hittar i ett tidigare inlägg. Jag har använt papper från Li'l Davis Designs som heter Pink stripe, Qk stjärnor, blomma och knapp från Doodlebug designs och så en massa Stickles. Alfabetet är QK grand Abigail.


Shopping hos Skapa hobby

I fredags så bestämde jag mig för att göra ett litet besök hos Skapa hobby och kolla om det fanns något bra "jogging-motiv" för ett beställningskort som jag ska göra. Jag fick fantasktisk hjälp inne i butiken och även om vi inte hittade något direkt joggingmotiv så köpte jag en stämpel av Penny-black med en sportig tjej. Jag har länge tittat på de här stämplarna och tycker de är snygga och med all sannolikhet så blir det fler. Jag passade på och köpa en liten dopstämpel också eftersom Kingas dotter Livia ska döpas i augusti. Lite annat smått och gott hittade jag också såsom ett verktyg från Basic Grey för rub-ons, jag har redan hunnit testa det och kan verkligen rekommendera den stadiga rub-on-pinne.

Besöket på Skapa hobby gjorde också att jag hamnade mitt uppe i all uppmärksamhet kring Sverigepremiären av  Mama Mia. Rival ligger nämligen på tvärgatan till Hornsgatan där Skapa hobby ligger. Runt hela området var det kravallstaket, tält med utomhusserveringar och en stor ståläktare precis utanför ingången. Det fanns också en hel del sändningsbussar och fotografer i området. Om jag bara hade haft kameran med mig.........

Här är i alla fall resultatet av min fredagsshopping:


Jag har blivit utmanad!

Reglerna består av att först beskriva reglerna och sedan svara på alla frågor. Därefter välja ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din samt att låta personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!


Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?
1. Fira vår treåriga förlovningsdag
2. Besöka Skapa Hobby
3. Bädda rent i gästrummet till våra gäster som kommer i morgon
4. Göra ett kort till en arbetskamrat som fyller år på måndag
5. Ringa mamma, mormor och min syster Lotta


Vad gjorde du för 10 år sedan?
För tio år sedan skrev jag min C-uppsats om den svenska flygmarknadens avreglering. Jag arbetade extra på Åhléns parfymavdelning och satt i kommunens miljö- och byggnämnd. 1998 var det valår så jag kampanjade en hel del.


Ställen du bott på?
Jag är född i Västervik och där bodde jag fram till jag började på högskolan i Örebro. Under studietiden och ett par år därefter så bodde jag i Eskilstuna och sedan flyttade jag till Stockholm och Kungsholmen. Sedan 2003 bor jag på Lidingö.


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Lösa ut vårt hus och renovera vardagsrummet.

2. Ge en rejäl slant till alla i familjen och till några vänner.

3. Be min arbetsgivare att få jobba deltid istället för heltid.

4. Åka iväg på alla scrap-mässor som hålls i Sverige

5. Bygga ett växthus på tomten

Personer du vill veta mer om?

Morfen
Tipsy Tessie
Karin Klottrar
Ida bloggar
Zanya
Lillakatts kreativa blogg


Utmaningsgeneratorer

Ibland behöver jag en extra knuff för att få ny inspiration när jag just avslutat ett projekt, då är utmaningsgeneratorerna perfekta. Jag har hittat en svensk och en från Creating keepsakes.

Den svenska heter
utmaningsverkstaden och den hittar ni här.
Den från CK hittar ni här.

Jag har fått fram en jättefin skiss som jag ska använda ikväll när jag kommer hem från jobbet!